Wat is Losecosan en omeprazol

Losecosan

Losecosan is een geneesmiddel tegen terugkerend brandend maagzuur. De werkzame stof in Losecosan* is omeprazol. Omeprazol is een maagzuurremmer; het remt de aanmaak van maagzuur in de maag. Maagzuurremmers worden ook wel protonpompremmers of maagbeschermers genoemd.

Losecosan maakt gebruik van een uniek en gepatenteerd MUPS® tablet, die snelle opname van de werkzame stof mogelijk maakt. Een tablet is eenvoudig door te slikken met wat water, maar kan ook opgelost worden in plat water of vruchtensap.

Hoe werkt omeprazol

In de maagwand zitten speciale cellen die maagzuur uit kunnen scheiden. Het kan zijn dat er teveel maagzuur wordt aangemaakt. Omeprazol remt de maagzuurproductie, waardoor de kans op terugkerend brandend maagzuur of reflux afneemt.

Omeprazol wordt opgenomen in het bloed, voordat het zijn werk kan doen. Eenmaal opgenomen in het bloed is het effectief, want het remt de productie van maagzuur voor 24 uur. Hierdoor kan met Losecosan brandend maagzuur voor een langere periode behandeld worden.

Terugkerend brandend maagzuur

Iedereen heeft maagzuur nodig, voor het verteren van eten en het doden van bacteriën die de maag binnenkomen. Maar het kan zijn dat er maagzuur in de slokdarm terecht komt, wat voor een branderig en vervelend gevoel kan zorgen.

Maagzuur dat terugstroomt de slokdarm in kan verschillende oorzaken hebben. Er zit een kringspier die het terugstromen van maagzuur tegen moet gaan. Maar als er teveel maagzuur wordt aangemaakt, neemt de kans toe dat er alsnog maagzuur terugstroomt.

Ook de zwaartekracht speelt een rol. Als je bukt bijvoorbeeld, is het moeilijk voor de kringspier om de maaginhoud tegen te houden. En bij sommige mensen werkt de kringspier simpelweg minder goed. Ook strakzittende kleding en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat maagzuur eerder terugstroomt de slokdarm in.

Losecosan kan helpen om klachten tot wel 24 uur te verlichten en is ook online te bestellen.

MEER OVER LOSECOSAN